Ovesná bábovka s ovocem a ořechy - postup přípravy
Připravte si ovesnou bábovku, která neobsahuje cukr. Najdete v ní sladké ovoce a zdravé ořechy. Moučník je vhodný ke snídani, ale také k odpolední kávě nebo čaji.
Ingredience
Ovesné vločky vsypte do robota a rozmixujte je na prášek. Formu na bábovku vymažte olivovým olejem a odložte ji bokem. Jablka omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte je na menší kusy, které vložte do robota.
K jablkům přidejte citronovou šťávu a rozmixujte je na kaši, kterou smíchejte s práškem z ovesných vloček. Do směsi vmíchejte také vejce a vanilkový extrakt.
Banán oloupejte a nakrájejte ho na malé kousky, které vložte do mísy s těstem z jablek a vloček. Do mísy přidejte také sušené brusinky s nasekanými mandlemi a ingredience důkladně zamíchejte.
Těsto vlijte do formy na bábovku a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. Bábovku překlopte na talíř a nechte ji vychladnout. Poté ji servírujte nakrájenou na kousky.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda je ovesná bábovka upečená, zjistíte pomocí špejle, kterou do ní zapíchnete. Pokud špejli vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: wie man alles kocht