Ovesná buchta s jablky a borůvkami - postup přípravy
Tato buchta je speciální hlavně v tom, že oproti těm klasickým má o hodně větší potenciál, co se týče zdravé stravy. Při její konzumaci se totiž rozhodně nemusíte cítit špatně, pokud se snažíte zhubnout.
Těsto
Dále
Do větší mísy nasypejte ovesné vločky a zalijte je plnotučným mlékem. Důkladně vzniklou směs promíchejte a nechejte odležet na 5 až 10 minut. Poté ji znovu promíchejte a do jiné mísy rozklepněte dvě vejce. Dobře je prošlehejte a přidejte k nim cukr se špetkou soli a práškem do pečiva. Znovu vše promíchejte tak, aby se suroviny v míse propojily.
Rozšlehaná vejce s dalšími přísadami vlijte do mísy s ovesnými vločkami a důkladně tuto směs promíchejte. Nachystejte si zapékací mísu a vymažte ji kouskem másla. Nalijte do ní veškeré těsto a mírně ho zarovnejte, poté na něj vyskládejte borůvky. Jablko oloupejte, zbavte ho jádřince a nakrájejte ho nadrobno, poté ho dejte na těsto k borůvkám.
Nakonec nakrájejte na malé kostičky i kousek másla a navršte je na těsto. Vložte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů a nechejte buchtu péct po dobu 40 minut. Jakmile budete mít hotovo, tak ji nechejte vychladnout a můžete ji servírovat. Dobrou chuť!