Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ovesná buchta s jablky a borůvkami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Ovesná buchta s jablky a borůvkami - postup přípravy

Tato buchta je speciální hlavně v tom, že oproti těm klasickým má o hodně větší potenciál, co se týče zdravé stravy. Při její konzumaci se totiž rozhodně nemusíte cítit špatně, pokud se snažíte zhubnout.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do větší mísy nasypejte ovesné vločky a zalijte je plnotučným mlékem. Důkladně vzniklou směs promíchejte a nechejte odležet na 5 až 10 minut. Poté ji znovu promíchejte a do jiné mísy rozklepněte dvě vejce. Dobře je prošlehejte a přidejte k nim cukr se špetkou soli a práškem do pečiva. Znovu vše promíchejte tak, aby se suroviny v míse propojily.

2. KROK

Rozšlehaná vejce s dalšími přísadami vlijte do mísy s ovesnými vločkami a důkladně tuto směs promíchejte. Nachystejte si zapékací mísu a vymažte ji kouskem másla. Nalijte do ní veškeré těsto a mírně ho zarovnejte, poté na něj vyskládejte borůvky. Jablko oloupejte, zbavte ho jádřince a nakrájejte ho nadrobno, poté ho dejte na těsto k borůvkám.

3. KROK

Nakonec nakrájejte na malé kostičky i kousek másla a navršte je na těsto. Vložte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů a nechejte buchtu péct po dobu 40 minut. Jakmile budete mít hotovo, tak ji nechejte vychladnout a můžete ji servírovat. Dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů