Ovocné nanuky bez cukru a mléka - postup přípravy
Chladivé ovocné osvěžení si doma můžete připravit z čerstvého ovoce, stačí ho jen náležitě rozmixovat s dalšími ingrediencemi. Nanuky snadno zformujete např. za pomoci papírových kelímků na espresso.
Nanuk z kiwi
Nanuk z jahod
Nanuk z banánu
Nanuk z kiwi
Oloupejte všechna kiwi. Dvě dejte do mixéru s vodou a medem a umixujte do hladka. Vzniklou směs naservírujte do papírového šálku na espresso, jehož dno a stěny jste předem vyložili plátky třetího kiwi. Vložte nanukové dřívko a dejte do mrazáku zmrznout.
Nanuk z jahod
Očistěte jahody. Větší polovinu dejte do mixéru s trochou vody a rozmixujte do hladka. Vzniklou směs naservírujte do papírového šálku na espresso, jehož dno a stěny jste předem vyložili plátky zbylých jahod. Vložte nanukové dřívko a dejte do mrazáku zmrznout.
Nanuk z banánu
Banán oloupejte, větší polovinu dejte do mixéru s trochou vody a rozmixujte do hladka. Vzniklou směs naservírujte do papírového šálku na espresso, jehož dno a stěny jste předem vyložili plátky zbylého banánu. Vložte nanukové dřívko a dejte do mrazáku zmrznout.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.