Ovocný koláč s vanilkou a černým rybízem - postup přípravy
Připravte si ovocný koláč s chutí vanilky, který provoní vaši kuchyni a vytvoří útulnou atmosféru. Dezert je ideální pro všechny milovníky snadné přípravy dezertů.
Těsto
Do těsta
Na vymazání
Vejce vyšlehejte s vanilkovým cukrem, klasickým cukrem a solí do pěny. Přidejte mléko, olej a poté mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku předem prosejte.
Připravte si dortový ráfek, vyložte ho pečicím papírem a jeho stěny potřete máslem. Černý rybíz smíchejte s moukou a vmíchejte ho do těsta, které vlijte do dortového ráfku.
Ovocný koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–40 minut.
Tip: Doba pečení závisí na vlastnostech vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud se na ní těsto zachytí, přikryjte koláč alobalem a pokračujte v pečení dalších 10–15 minut.
Po upečení nechte dezert chladnout v dortovém ráfku 10 minut a poté ho vyndejte a servírujte nakrájený na kousky.
Poznámka: Ovocný koláč podávejte posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Alina FooDee