Palačinkové trubičky s kondenzovaným mlékem - postup přípravy
Vafle jsou pro mnoho z nás jedinečnou chutí dětství, na které rádi vzpomínáme. Vyrobte svým dětem lahodné a křupavé vaflové trubičky s náplní, na které nepotřebujete vaflovač. Příprava na pánvi zabere jen chvilku a získáte vynikající dezert k snídani.
Ingredience
Do hluboké mísy rozklepněte vejce a rozšlehejte je mixérem nebo vidličkou. Přidejte cukr a mixérem vyšlehejte do bílé, nadýchané pěny. Poté do směsi přilijte rozpuštěné máslo a mléko. Poté přidejte vanilkový cukr (nebo vanilin) a špetku soli. Šlehejte mixérem, dokud nezískáte hladkou a homogenní směs.
Poté do ní prosejte mouku a důkladně promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky. Vše musí být dokonale hladké, jinak se vám budou při smažení vznikat bubliny a výsledek nebude tak lahodný. Připravte si čistou pánev a nalijte na ní malé množství oleje. Zahřejte ho a poté na pánev rozetřete tenkou vrstvu těsta. Pár vteřin ji smažte.
Po chvilce vafli rychle otočte a opečte z druhé strany. Nebude to trvat dlouho, pravděpodobně jen pár vteřin. Vafle musí být nádherně zlatavá, jako kdybyste dělali palačinky. Jakmile ji budete mít usmaženou, přesuňte ji z pánve na talíř. Ještě za horka vafli vytvarujte do trubičky a takto ji nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Tímto způsobem připravte trubičky z celého těsta.
Jakmile těsto ztuhne, můžete je začít plnit kondenzovaným mlékem, smetanou nebo vaším oblíbeným krémem. Vafle naplňte pomocí cukrářského sáčku. Nejprve z jednoho konce a poté z druhého. Tímto budou vafle hotové a můžete si je vychutnat se svou rodinou a přáteli. Nezapomeňte si také nějaké rychle ukořistit, protože budou během chvilky pryč a nemuselo by se na vás dostat. Přejeme dobrou chuť!