Palačinkový dort s ovocem - postup přípravy
Jakmile se do něj zakousnete, okamžitě se vám rozplyne v ústech. Přesně tak by se dal popsat chutný ovocný dort, který ani nemusíte péct. Díky šikovnému triku s palačinkami si po rozkrojení můžete všimnout zajímavého vzoru uvnitř.
Palačinky
Krém
Poleva
Do hluboké mísy rozklepněte vejce, přidejte sůl, moučkový a vanilkový cukr a vše promíchejte metličkou. Za stálého míchání přilijte i polovinu mléka. Prosejte do mísy mouku s kakaovým práškem a opět zapracujte metličkou. Zapracujte zbytek mléka, vroucí vodu a nechejte odležet na cca 20 minut. Na pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a palačinky smažte na mírném ohni. Poté je položte na talíř a nechejte vychladnout.
Mezitím si nachystejte krém. V menší misce smíchejte želatinu se studenou vodou a nechejte 5 minut odležet. Do větší mísy nalijte zakysanou smetanu a přidejte moučkový a vanilkový cukr. Důkladně promíchejte stěrkou. Broskve nakrájejte na kostičky, želatinu nechejte rozpustit v mikrovlnné troubě a přilijte ji do směsi ze smetany.
Formu na dort vyložte potravinářskou fólií a položte na její dno první palačinku. Pokud bude přečnívat, ohněte její okraje nahoru, dort díky tomu bude lépe držet. Zalijte ji trochou krému. Poté každou palačinku dejte do malé mističky, nalijte do ní trochu krému a přidejte kousky ovoce. Následně z ní vytvořte „pytlíček“ a ten vložte do formy na dort. Všechny je vedle sebe naskládejte natěsno, aby se neotevřely.
Nakonec všechny „pytlíčky“ zalijte zbylou náplní a zasypejte ovocem. Nahoru položte poslední palačinku a její okraje zastrčte dovnitř do formy. Poté zabalte do potravinářské fólie a nechejte v lednici odležet přes noc. Na druhý den vložte do misky nalámanou čokoládu, mléko a máslo. Nechejte rozpustit v mikrovlnné troubě a rozmíchejte, abyste získali hladkou polevu. Dort vytáhněte z lednice, sundejte z něj formu i fólii a zalijte jej polevou ze všech stran. Zarovnejte cukrářským nožem. Nechejte ztuhnout alespoň dalších 10 minut v lednici a poté můžete servírovat, dobrou chuť!