Palačinky plněné masem - postup přípravy
Palačinky z jemného těsta jsou oblíbenou dobrotou, někdy ale na sladké nemáme ani pomyšlení. To ale neznamená, že bychom měli na palačinky rezignovat. Ve skutečnosti se totiž jedná o docela univerzální potravinu, která se velmi dobře snese i s úpravou naslano v doprovodu masa i bylinkového tvarohu. Poradíme vám, jak vykouzlit báječné a voňavé masové palačinky, na které budete ještě hodně dlouho s láskou vzpomínat.
Ingredience
Návod na přípravu:
Připravte si obyčejné palačinky, které nemusejí být zlatavé z obou stran. Během přípravy je ještě dopečeme.
V tuto chvíli je pro nás zásadní náplň a také způsob plnění palačinek.
Připravte si mleté maso, které vložíte do misky. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji ostrým nožem na jemné kostičky a přidejte ji do masa. Přidejte i sůl a pepř podle chuti a důkladně promíchejte.
Každou palačinku překrojte na polovinu. Tu si rovněž pomyslně rozdělte napůl a na jednu pomyslnou polovinu navrstvěte asi centimetrovou vrstvu masové náplně. Cíp pokryté části palačinky přehněte přes náplň a zakryjte druhou polovinou bez náplně. Takto byste měli získat trojúhelník.
V misce rozšlehejte vajíčka a přidejte k nim sůl a pepř. Na mělký talíř vysypejte trochu hladké mouky. Každou palačinku nejprve obalte v mouce a pak ji ponořte do rozšlehaného vajíčka.
Na kamnech si rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje a palačinky obalené ve vajíčku dejte smažit na mírném ohni, dokud jejich povrch nezezlátne a maso uvnitř se neupeče.
Po sejmutí palačinky z pánve je dejte ještě okapat na talíř vyložený papírovými utěrkami a podávejte ještě čerstvé ozdobené kopečkem zakysané smetany a případně posypané sekanými zelenými bylinkami.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.