Pařížské rohlíčky máčené v čokoládě - postup přípravy
Pokud chcete o Vánocích vyzkoušet něco nového, inspirujte se výbornými pařížskými rohlíčky s čokoládou podle receptu paní Ivany Dunové. Rohlíčky můžete podávat nejen o Vánocích, ale během celého roku, třeba ke kávě.
Těsto
Krém
Poleva
V míse smíchejte mleté ořechy, cukr, mouku a vejce. Vytvořte pomocí rukou těsto, vyválejte z něj silnější plát a vykrojte rohlíčky.
Tip: Rohlíčky můžete tvořit také tak, že těsto vložíte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí a postupně jej vytlačíte přímo na plech vyložený pečicím papírem.
Rohlíčky vložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 150 °C přibližně 20 minut. Zatímco se rohlíčky pečou, vytvořte si krém.
V míse smíchejte mléko, vejce, vanilkový cukr a škrob. Tuto směs přiveďte k varu, krátce provařte a následně ji nechte vychladnout. Nyní si připravte čokoládovou polevu.
Cukr a máslo smíchejte společně s kakaem a rumem. Jakmile se rohlíčky upečou, vychladlou směs s mlékem nastříkejte pomocí cukrářského sáčku na rohlíčky a polejte je připravenou čokoládovou polevou.
Poznámka: Rohlíčky skladujte na tmavém a chladném místě. Bez krému vydrží i několik měsíců, jsou-li naplněny krémem, spotřebujte je nejlépe do 3 dnů.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.