Vánoční nepečený pařížský salám s kokosem - postup přípravy
Pochutnejte si o Vánocích na sladké pochoutce s kakaem, rumem a kokosem. Jednoduchou dobrotu podle paní Anny Horáčkové nemusíte péct a budete ji mít hotovou během chvilky.
Ingredience
Ušlehejte vejce s moučkovým cukrem a do vzniklé směsi přidejte kakao, vanilkový cukr, rozpuštěný tuk a rum. Vše dobře zamíchejte a nechte ztuhnout.
Tip: Množství rumu zvolte dle vlastní chuti. Pokud se vám recept líbí, ale chuti alkoholu neholdujete, můžete jej z receptu vynechat.
Jakmile je směs tuhá, přidejte do ní na kostičky nakrájené piškoty a zamíchejte. Z těsta vytvořte dva stejné válečky a posypte je cukrem a kokosem. Můžete podávat.
Tip: Místo piškotů můžete do těsta přidat také sekané ořechy, kandované ovoce a rozinky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.