Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená kuřecí roláda s vejci

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Pečená kuřecí roláda s vejci - postup přípravy

Nevíte, co byste uvařili k obědu či k večeři? Pokud vám dochází inspirace, vyzkoušejte něco nového. Máme pro vás recept na jednoduchou kuřecí roládu plněnou pečenou vajíčkovou omeletou. Že je to skvělý nápad! V jednoduchosti je prostě krása. Tento recept navíc ocení i vaši hosté při různých domácích oslavách i jako předkrm při slavnostnějších příležitostech. A vy oceníte snadnost přípravy i nenáročnost na suroviny. No řekněte, co si přát víc?

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:

Kuře dobře umyjte a osušte a ostrým nožem ho zbavte všech kostí. Dávejte přitom pozor, abyste nepřeřízli kůži, je potřeba, aby zůstala v celku tam, kde je. Při vykosťování začněte s hrudníkem, pokračujte přes stehna a křídla až k zádové kosti.




Vykostěné maso nařízněte tak, abyste z něj mohli vytvořit velkou placku. Výrazné kusy, jako jsou stehna či křídla odřízněte a připojte k celé placce. Maso rozprostřete na prkénko, odřezanými kusy vyplňte případné mezery, přikryjte plát kusem igelitové fólie a paličkou důkladně rozklepejte do šířky. Pak sejměte fólii, maso posolte, popepřete a potřete prolisovaným česnekem. Takto připravenou placku nechte chvíli stát, aby se chuti rozležely a pronikly do masa.

Mezitím připravte vaječnou omeletu. Zapněte si troubu předehřát na 180 °C. Do mísy rozklepněte pět vajíček, osolte je a lehce rozšlehejte vidličkou nebo metlou. Přilijte k nim mléko a znovu promíchejte.

Vezměte obdélníkový pekáček, který bude velikostí zhruba odpovídat velikosti získané masové placky. Vymažte pekáček olejem a vlijte do něj vaječnou směs, kterou vložte do vyhřáté trouby péct asi 10 až 15 minut, dokud vajíčka neztuhnou.


Placku z kuřecího masa přeneste na kus alobalu nebo potravinářské fólie. Narovnejte na maso upečenou vaječnou  omeletu a s pomocí fólie jej zatočte do rolády. Celý povrch rolády posypejte a rovnoměrně potřete červenou paprikou a zabalte roládu do dvou až tří vrstev alobalu.

Takto připravenou roládu vložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do trouby na 200 °C po dobu 60 až 70 minut. Po dopečení vyjměte pochoutku z trouby, nechte ji vychladnout a pak ji na další 3 až 4 hodiny dejte vychladit do lednice.

Nakonec nakrájejte roládu na plátky, rozložte na talíř a přizdobte čerstvou zeleninou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů