Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí slaninová paštika pro všechny milovníky vepřového

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Domácí slaninová paštika pro všechny milovníky vepřového - postup přípravy

Domácí občerstvení je to nejlepší, co si můžete představit. Tento recept je nejen vynikající, ale také velmi levný. Potřebné suroviny se přitom najdou prakticky v každé domácnosti, která si ráda vychutná křupavou slaninu k snídani nebo večeři. Dnes vám představíme úžasný recept na domácí paštiku, kterou si vychutnají děti i dospělí a skvěle se hodí nejen na svačinu, ale také na slanou snídani.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Z výše uvedených surovin získáte 7 sklenic po 700 ml slaninové paštiky. Chcete-li menší množství, upravte podle toho množství surovin. Slaninu a vepřové maso nakrájejte na kousky. Poté jej namelte mlýnkem na maso.




Mrkev také nakrájejte na kousky a protáhněte mlýnkem na maso, aby byla nádherně jemná. Použít můžete také jemné struhadlo. Nakrájejte cibuli na kousky a nastrouhejte na jemném struhadle.

Všechny připravené suroviny vložte do velké a hluboké mísy. Podle chuti přidejte do směsi také sušenou zeleninu, sůl a pepř.

Směs důkladně promíchejte a začněte s hnětením, jako kdybyste dělali těsto. Použít můžete ruce, lžíci nebo mixér s koncovkou na těsto.

Vezměte velkou lžíci a výslednou směsí naplňte sterilní a vysušené sklenice.

Zakryjte sterilizovanými víčky a pevně uzavřete.

Sklenice zavařte klasickým způsobem.

Poté nechte dnem vzhůru vychladnout.

Hotovou paštiku ve sklenicích skladujte v chladu.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů