Domácí slaninová paštika pro všechny milovníky vepřového - postup přípravy
Domácí občerstvení je to nejlepší, co si můžete představit. Tento recept je nejen vynikající, ale také velmi levný. Potřebné suroviny se přitom najdou prakticky v každé domácnosti, která si ráda vychutná křupavou slaninu k snídani nebo večeři. Dnes vám představíme úžasný recept na domácí paštiku, kterou si vychutnají děti i dospělí a skvěle se hodí nejen na svačinu, ale také na slanou snídani.
Ingredience
Z výše uvedených surovin získáte 7 sklenic po 700 ml slaninové paštiky. Chcete-li menší množství, upravte podle toho množství surovin. Slaninu a vepřové maso nakrájejte na kousky. Poté jej namelte mlýnkem na maso.
Mrkev také nakrájejte na kousky a protáhněte mlýnkem na maso, aby byla nádherně jemná. Použít můžete také jemné struhadlo. Nakrájejte cibuli na kousky a nastrouhejte na jemném struhadle.
Všechny připravené suroviny vložte do velké a hluboké mísy. Podle chuti přidejte do směsi také sušenou zeleninu, sůl a pepř.
Směs důkladně promíchejte a začněte s hnětením, jako kdybyste dělali těsto. Použít můžete ruce, lžíci nebo mixér s koncovkou na těsto.
Vezměte velkou lžíci a výslednou směsí naplňte sterilní a vysušené sklenice.
Zakryjte sterilizovanými víčky a pevně uzavřete.
Sklenice zavařte klasickým způsobem.
Poté nechte dnem vzhůru vychladnout.
Hotovou paštiku ve sklenicích skladujte v chladu.
Dobrou chuť.