Pečená rajčata plněná sýrem a vajíčkem - postup přípravy
Chystáte pro svou rodinu slavnostní oběd o třech chodech a stále nevíte, jaký zvolit předkrm? Zkusit to tedy můžete třeba s pečenými rajčaty, která jsou plněná sýrem, jarní cibulkou a vejcem. Pokrm ocení i vegetariáni.
Ingredience
Začněte tím, že si masitá rajčata omyjete a pak odříznete jejich vrchní část. Následně pomocí lžíce vydlabejte dužinu a dejte do misky (můžete ji použít třeba do salátů).
Na dno rajčat položte kousek tvrdého sýra, ten posypte jemně nasekanou jarní cibulkou a nakonec vložte čerstvá vejce. Ta dle chuti osolte a opepřete.
Dokončování plněných rajčat a jejich pečení v troubě
Nyní vajíčka posypte opět jarní cibulkou, zakápněte majonézou a posypte hojně najemno strouhaným tvrdým sýrem. Takto plněná rajčata vyskládejte do zapékací misky vymazané olivovým olejem (poklaďte na odkrojené vrchy zeleniny). Pečte v troubě asi 25 minut při teplotě 200 °C. Povrch by měl zezlátnout.
Servírování pečených rajčat se sýrem a vejcem
Upečená plněná rajčata vyjměte z trouby a ihned podávejte jako předkrm. Hodit se bude k zelenině jakýkoliv oblíbený dip ze zakysané smetany. Někteří strávníci jistě ocení k přikusování i čerstvé pečivo. Přejeme vám dobré chutnání.
Různé možnosti ochucování rajčat
Kromě výše uvedené náplně se budou do rajčat hodit třeba i restované žampiony na cibulce, kuřecí maso, šunka a podobně. Tvrdý sýr pak skvěle nahradí mozzarella, niva anebo parmezán.