Pečená vepřová žebírka v pikantní marinádě - postup přípravy
Pokud chcete doma upéci opravdu dobrá žebírka, případně jiný kus vepřového, základem je dobrá marináda. Nemusí být složitá a podle chuti si ji uděláte pikantní.
Ingredience
Nejprve si připravte marinádu. Do mísy dejte sójovou omáčku, přidejte med, francouzskou celozrnnou hořčici, plnotučnou hořčici a grilovací kečup. Ten jí dodává pikantnost. Můžete však přidat běžný kečup a podle chuti chilli omáčku.
Prolisujte do ní česnek, osolte ji, opepřete, přilijte olej a promíchejte. Žebírka si nařízněte viz video, poté je vložte do marinády, dobře je v ní obalte a nechte hodinu marinovat.
Nakrájejte si 4 cibule na silnější kolečka a vložte je do pečicího sáčku. Na ně dejte maso a asi polovinu marinády. Zavažte ho a dejte na plech.
Vložte ho do předem vyhřáté trouby na 220 °C a pečte maso 40 minut. Pak sáček rozstřihněte, nalijte na maso zbytek marinády a vraťte ho péct na dalších 20 minut. Maso by mělo být měkké a navrchu s kůrčičkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Аппетитная Кухня