Pečené brambory s česnekovým máslem - postup přípravy
Pečené brambory s česnekovým máslem je skvělou alternativou k běžným bramborovým přílohám. Ideálně doplní různá pečená či grilovaná masa, jsou však výborné i samy o sobě.
Ingredience
Oloupejte větší brambory a nakrájejte je na měsíčky či hrubší plátky. Vložte je do mísy, osolte, opepřete, zalijte trochou olivového oleje a promíchejte. Poté je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Vezměte hlavičky česneku, odřízněte jim spodní část, aby byly vidět vnitřky stroužků, ale nechte vše v celku. Zakápněte hlavičky olivovým olejem, zabalte je do alobalu a umístěte na plech spolu s bramborami.
Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte zhruba 25 minut. Poté všechny brambory otočte a vraťte péct na dalších 20 minut. Během této doby si nasekejte hrst petrželky. Po upečení brambory vyskládejte na talíř.
Vybalte česneky z alobalu a vymačkejte vnitřky stroužků. Poté je lžičkou rozmačkejte na kaši. V rendlíku rozpusťte máslo, přidejte česnekovou kaši a petrželku. Směs zlehka promíchejte, naneste ji na pečené brambory na talíři a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.