Pečené brambory s cuketou a masovou náplní - postup přípravy
V zeleninové sezóně chcete vařit řadu zajímavých pokrmů z tolika druhů zeleniny, z kolika jen můžete. Kastrol plný zeleniny je velmi populární. Brambory, cukety a rajčata lze vždy sebrat na zahradě nebo zakoupit na trhu (či v obchodě). A nakonec si dáte nejen zdravý, ale také úžasně vydatný oběd. Pečené brambory s cuketou se řadí do seznamu oblíbených jídel mnoha strávníků. Doufáme, že si je také zamilujete. Rajčatová omáčka v tomto receptu se vyrábí z čerstvých rajčat, což je mnohem zdravější a lepší, než kupované omáčky. Chcete-li zapékat, přidejte do něj mleté maso. Získáte tak plnohodnotnou masovou misku i s oblohou. Voňavý zeleninový dort je úžasně nejen chutí, ale také svým vzhledem. Jednoduchá kombinace zeleniny pečené pod omáčkou a sýrovou krustou probouzí spoustu chutí.
Ingredience
Brambory vaříme ve slupce. Nechte mírně vychladnout, poté oloupejte a nakrájejte na plátky. Cibuli nakrájejte na kostky a smažte na slunečnicovém oleji. Přidejte mleté maso, sůl, červenou papriku a černý pepř, za stálého míchání smažte až do změknutí. Do samostatné misky dejte smetanu, mouku, nasekaný česnek, vejce, sůl, černý pepř a nasekaný kopr.
Pomocí mixéru rozmačkejte 2 rajčata. Dejte je do pekáče. Položte brambory do kruhového klínu, nahoře s mletým masem, pak prsten z cukety, nakrájené na plátky. Ve středu by měl být květ plátků rajčat se středem z cukety. Naplněný pekáč zasypejte strouhaným sýrem. Pečte na 250 stupňů po dobu 25 minut.