Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Záhorácký závitek se slaninou a zelím

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Záhorácký závitek se slaninou a zelím - postup přípravy

Záhorácký závitek podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem je šťavnatý a křehký. Inspirujte se tradičním slovenským receptem, jehož výsledek je vhodný i na oslavy.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a na kostičky nakrájejte také anglickou slaninu. Cibuli rovnoměrně rozprostřete do pekáče a připravte maso. 

Tip: Pekáč před použitím vymažte tukem – cibule se ke dnu nebude připalovat.

2. KROK

Maso jemně naklepejte, osolte, opepřete, potřete prolisovaným česnekem a ochuťte kmínem. Na každý plátek položte trochu kysaného zelí, pár kostek anglické slaniny a maso zarolujte a zajistěte párátky. 

Poznámka: Trochu slaniny a kysaného zelí si nechte bokem na později.

3. KROK

Na cibuli v pekáči rozprostřete zelí, posypte ho slaninou a na tento základ položte záhorácké závitky. Vše podlijte vývarem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut, doměkka.

4. KROK

Poznámka: Během pečení maso občas polijte výpekem. Doba pečení se může lišit v závislosti výkonu vaší trouby.

5. KROK

Záhorácký závitek podávejte s vařenými brambory posypanými bylinkami a zelím. 

Tip: Místo brambor můžete pokrm podávat s houskovým knedlíkem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů