Pečené brambory s rajčaty - postup přípravy
Zapomeňte na klasické francouzské brambory, jelikož s těmi se tyto pečené brambory s rajčaty nerovnají ani vzhledem, ani chutí. A jaká verze je lepší? Když je porovnáte, zjistíte, že ta naše. Podívejte se na recept, díky kterému si mohou chutné jídlo, kde nechybí ani maso, připravit i začátečníci.
Ingredience
Brambory oloupejte, potom je omyjte, osušte a následně je nakrájejte na plátky. Ty by měly být vysoké asi 1 centimetr. Každý z kousků následně vložíte do zapékací mísy nebo na plech, kde by neměl chybět položený pečicí papír.
Když máte brambory připravené, lehce je osolte, opepřete a můžete přidat další vrstvu. Takovou, že brambory potřete smetanou. Tu následně posypete červenou paprikou a v případě zájmu také jakýmkoliv jiným kořením, které máte rádi.
Další vrstvou je ta rajčatová. Rajčata omyjte a nakrájejte buď na kolečka, nebo půl-kolečka, podle toho jak jsou velká. Každé z takto připravených rajčat položíte na vaši bramboru se smetanou. Opět nezapomeňte trochu dochutit.
Další vrstvou je maso, které uplácáte do mírné placky a položíte na rajče. Než tak uděláte, doporučujeme maso smíchat se solí a pepřem a vytvořit z něho již ochucenou hmotu, jako kdybyste připravovali například karbanátky.
Tou poslední vrstvou na vaše pečené brambory je vrstva sýru. Použijte strouhaný nebo plátkový, která položte nebo nasypte na vrstvu masa. A máte hotovo. Opečte v troubě
Následuje to, co je na receptu tím zaručeně nejjednodušší. Tím je pečení. Plech nebo zapékací mísu dejte do trouby, kterou jste předtím rozehřáli na teplotu 180 stupňů Celsia. Při této teplotě doporučujeme péct po dobu 30 minut.