Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené cuketové karbanátky se 3 druhy sýru

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Pečené cuketové karbanátky se 3 druhy sýru - postup přípravy

Pečené cuketové karbanátky jsou zdravější alternativou tradičního pokrmu z masa. Výhodou je, že jsou výživné a obsahují minimum tuku, jelikož je nemusíte smažit.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Na vymazání

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z cuket odkrojte okraje, které nebudete potřebovat. Poté je rozkrojte horizontálně na polovinu, vydlabejte je a nastrouhejte na hrubém struhadle. 

2. KROK

Nastrouhanou cuketu smíchejte se solí, nechte ji 10 minut odpočívat a poté z ní vymačkejte maximum šťávy. 

Poznámka: Díky soli cuketa pustí šťávu a zkřehne.

3. KROK

Zeleninu vložte do větší mísy, smíchejte ji s nastrouhaným tvrdým sýrem, česnekem, ricottou, parmazánem a nasekanou petrželkou. 

4. KROK

Do směsi přidejte vejce, strouhanku, sůl, pepř a vše důkladně zamíchejte. Připravte si plech, vyložený pečicím papírem, pomazaný olivovým olejem a vyskládejte na něj karbanátky, vytvořené z připravené směsi, obalené ve strouhance.

5. KROK

Pokrm následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. 

Tip: Pečené cuketové karbanátky podávejte s oblíbenou přílohou nebo zeleninovým salátem, jehož přípravu si můžete prohlédnout níže ve videu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů