Pečené cuketové karbanátky se 3 druhy sýru - postup přípravy
Pečené cuketové karbanátky jsou zdravější alternativou tradičního pokrmu z masa. Výhodou je, že jsou výživné a obsahují minimum tuku, jelikož je nemusíte smažit.
Základ
Na vymazání
Na obalení
Z cuket odkrojte okraje, které nebudete potřebovat. Poté je rozkrojte horizontálně na polovinu, vydlabejte je a nastrouhejte na hrubém struhadle.
Nastrouhanou cuketu smíchejte se solí, nechte ji 10 minut odpočívat a poté z ní vymačkejte maximum šťávy.
Poznámka: Díky soli cuketa pustí šťávu a zkřehne.
Zeleninu vložte do větší mísy, smíchejte ji s nastrouhaným tvrdým sýrem, česnekem, ricottou, parmazánem a nasekanou petrželkou.
Do směsi přidejte vejce, strouhanku, sůl, pepř a vše důkladně zamíchejte. Připravte si plech, vyložený pečicím papírem, pomazaný olivovým olejem a vyskládejte na něj karbanátky, vytvořené z připravené směsi, obalené ve strouhance.
Pokrm následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut.
Tip: Pečené cuketové karbanátky podávejte s oblíbenou přílohou nebo zeleninovým salátem, jehož přípravu si můžete prohlédnout níže ve videu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим дома

