Pečené cuketové tyčinky v sýrové krustě - postup přípravy
Z cuket můžete udělat skvělé pohoštění pro návštěvu nebo k televizi, budou obalené v kořeněném trojobalu se sýrem a podávané s dipem. Navíc se nesmaží, ale pečou bez tuku.
Na tyčinky
Na dip
Z mladých cuket odkrojte tvrdé konce. Poté je rozpulte a každou půlku rozdělte na 8 „tyčinek“. Dejte je na tác, osolte a nechte 10 minut uležet, aby pustily vodu, tu poté slijte.
Pak k cuketám dejte hladkou mouku. Můžete je například dát do krabičky, nasypat k nim mouku a pak je v uzavřené krabičce protřepat, aby se jí důkladně obalily.
Na talíř dejte strouhanku, přidejte k ní sušený česnek, pepř, mletou sladkou papriku, oregano a na jemno nastrouhaný tvrdý sýr. V misce rozšlehejte jedno vejce, pokud máte malá, použijte dvě.
Tyčinky obalené moukou namočte do vejce, pak je obalte ve směsi ze strouhanky a sýru a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte tyčinky 25 minut.
Do mističky dejte zakysanou smetanu, přidejte lisovaný česnek a nasekaný kopr a zamíchejte. Případně směs dosolte a připepřete. Upečené tyčinky servírujte s tímto dipem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Panna Lesia