Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené kuře Kanada

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Pečené kuře Kanada - postup přípravy

Recept na kuře Kanada zdědila paní Ladislava Šatavová po své mamince. Jedná se o maso pečené v nakládané zelenině, což sluší nejenom kuřecímu, ale také třeba králíkovi nebo i vepřové krkovičce.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Oloupejte cibuli a nasekejte ji nahrubo. Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a obojí vsypte na dno pekáče.

2. KROK

Kuřecí stehna osolte a opepřete, posypejte je sušeným česnekem, grilovacím kořením a drceným kmínem. Položte je na lůžko z cibule a slaniny a postříkejte je sójovou omáčkou, worcesterem a trochou kvalitního kečupu.

3. KROK

Stehna v pekáči zasypejte nakládanou zeleninou (můžete ji použít i s nálevem, anebo bez něho, řiďte se dle vlastní chuti). Maso podlijte trochou oleje a kapkou vody a pod poklicí ho nechte vypéct doměkka.

4. KROK

Když je maso úplně měkké, vyjměte ho z pekáče, výpek nařeďte trochou vody a důkladně ho rozmíchejte. V hrnku rozkvedlejte trochu hladké mouky s vodou a tuto směs vmíchejte do omáčky.

5. KROK

Pekáč postavte na sporák a nechte omáčku asi 10 až 15 minut provařit. Nakonec kuře vraťte zpátky do omáčky, nechte prohřát a podávejte spolu s rýží nebo třeba bramborovým knedlíkem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů