Pečené kuřecí kapsy plněné čerstvým sýrem, petrželkou a vejci - postup přípravy
Už vás omrzely klasické kuřecí řízky? Pak si k obědu připravte neodolatelné kuřecí kapsy, které jsou plněné čerstvým sýrem, petrželkou a vejci. Až ochutnáte, budete se oblizovat až za ušima! A vaše rodina s vámi!
Ingredience
Nejprve si kuřecí prsa nařízněte ostrým nožem uprostřed tak, abyste získali jakési kapsy. Vnitřní prostor pak vystelte zmačkaným kusem alobalu, aby maso drželo tvar.
Prsa následně okořeňte solí, mletým pepřem a také sladkou mletou paprikou. Takto je dejte opékat z obou stran na malé množství rozpáleného oleje.
Plnění kuřecích kapes a jejich pečení v troubě
Opečené kuřecí kapsy následně vyskládejte do zapékací misky vymazané olejem a vyjměte alobal. Poté se pusťte do přípravy náplně. V misce si smíchejte nadrcený čerstvý sýr spolu s jemně nasekanou petrželkou a přilijte i trochu slunečnicového oleje.
Směsí následně plňte kuřecí kapsy. Kolem masa také poklaďte omytá cherry rajčata a vše dejte péct do předehřáté trouby na cca čtvrt hodiny při teplotě 200 °C. Nakonec pokrm vyjměte, posypte ještě nahrubo strouhaným čedarem, poklaďte tři vejce a dopékejte dalších 5 minut.
Servírování pečených kuřecích kapes se sýrem, petrželkou a vejci
Upečená kuřecí prsa plněná sýrem, petrželkou a vejci vyjměte z trouby a podávejte například s vařeným bramborem, opečeným bramborem anebo s hranolky. Hodit se ovšem bude i čerstvé pečivo a jakákoliv zelenina dle obliby. Přejeme vám dobrou chuť.