Pečené kuřecí kousky bez kapky oleje - postup přípravy
Pokud máte v oblibě smažené kuřecí kousky a nedopřáváte si je, protože se obáváte nárůstu hmotnosti, pak pro vás máme ideální řešení. S tímto receptem můžete kuře jíst v jakém množství se vám zachce a zcela bez výčitek. Neobsahuje totiž ani kapku oleje. Chuť kuřete je naprosto dokonalá.
Ingredience
Nejprve si očistěte a odblaňte kuřecí prsíčka a dejte je následně vařit buď do studené vody, nebo do parního hrnce. Vařené maso pak vyjměte z vody, okapejte a nasekejte na malé kousky buď mixérem, nebo pomocí ostrého nože.
Vložte maso do velké mísy a přidejte jemně strouhaný tvrdý sýr, kozí nebo kravské mléko, rýžovou mouku a dochuťte oblíbeným kořením, solí a mletým pepřem. Ze všech surovin rukama vytvořte homogenní hmotu, která bude držet pohromadě.
Ze směsi tvarujte pomyslná stehýnka a pokládejte je na plech vystlaný pečicím papírem. Až spotřebujete veškeré těsto, potřete povrch kuřecích kousků rozšlehaným vajíčkem a dejte péct do trouby na deset až patnáct minut při 165 stupních Celsia. Povrch masa bude krásně křupavý.
Upečené kuřecí kousky podávejte teplé s lehkým zeleninovým salátkem, nakládanou zeleninou, nebo vařenými bramborami. Záleží jen na vašich chutích.
Kuře je v podstatě dietní a hodí se k jídlu i při hubnutí. Dát si k pokrmu můžete i různé druhy dipů a omáček. Skvělá bude zakysaná smetana s česnekem, kečup, tatarská omáčka, nebo majonéza. Přejeme dobrou chuť!