Pečené papriky plněné masovými kuličkami a sýrem - postup přípravy
Máte rádi papriku? Pak určitě oceníte šťavnatý sendvič s masovými kuličkami v omáčce a voňavým sýrem. Plněné papriky nemusejí být fádní a stále stejné. Tyto jsou jiné a ještě lepší. Díky krásnému vzhledu jídla, neodolatelné vůni a bohaté chuti se neztratí ani na slavnostním stole.
Ingredience
Mleté maso vložte do misky, přidejte nasekanou petrželku a dva stroužky česneku. Zasypejte strouhankou, mletou paprikou, podle chuti solí a černým pepřem a vyklepněte do hmoty jedno vajíčko. Důkladně promíchejte a vytvořte jednolitou hmotu, z níž vytvarujte asi 12 kuliček (aby vyšly čtyři kusy na jednu papriku).
Na kamnech rozehřejte pánev s olivovým olejem a smažte na ní masové kuličky na středním ohni ze všech stran asi 10 minut. Pak přidejte pyré, přiklopte pokličkou a duste dalších 10 minut, dokud maso nezměkne.
Každou papriku rozkrojte podélně na dvě poloviny a zbavte je semeníků i zbylých semínek zevnitř dutiny. Vyskládejte papriky na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olivovým olejem a vyložte je plátky sýra. Vložte papriky na pár minut do trouby vyhřáté na 175 stupňů Celsia a pečte je, dokud se sýr neroztaví a paprika nebude horká. V tu chvíli plech vytáhněte.
Pečené papriky se sýrem naplňte masovými kuličkami s omáčkou, posypejte jemně nastrouhaným parmezánem či jiným sýrem a přiklopte druhou polovinou papriky.
Ihned čerstvé a teplé plněné papriky podávejte spolu s opečeným bramborem a čerstvým zeleninovým salátem, anebo jen tak samotné.
P.S.: Pokud použijete různobarevnou papriku, třeba červenou, zelenou, oranžovou a žlutou, bude pokrm doslova zdobit vaši slavnostní tabuli.