Pečené papriky v česnekové marinádě - postup přípravy
Pečené papriky se skvěle hodí do salátů i jako originální a příjemně pikantní příloha k masovým pokrmům. Potěší všechny milovníky jednoduchých příprav.
Základ
Marináda
Na posypání
Papriky omyjte, osušte, položte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut. Poté je otočte a pokračujte v pečení dalších 20 minut.
Mezitím smíchejte nadrobno nakrájený česnek s olivovým olejem, rýžovým octem, solí, pepřem a cukrem. Po upečení papriky oloupejte, vyjměte z nich semeník a nakrájejte je na tenké proužky.
Kousky červené papriky vložte do mísy s česnekovou marinádou, přidejte k ní nakrájenou chilli papričku a ingredience důkladně zamíchejte.
Tip: Pečené papriky servírujte posypané nasekanou petrželkou. Můžete je přidat do salátů nebo je podávat jako přílohu k masovým pokrmům.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: KAZAN

