Pečené pekingské zelí s medovou omáčkou - postup přípravy
Pečené pekingské zelí s medovou omáčkou je nevšedním jídlem, kterým překvapíte celou svou rodinu. Je to rychlá a jednoduchá svačina, která vás zasytí.
Ingredience
Pekingské zelí nakrájejte na zhruba tři centimetry silné plátky. Olej smíchejte spolu se sójovou omáčkou a medem. Směs důkladně promíchejte.
Plátky zelí naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a zlehka potřený olejem. Poté je potřete směsí ze sójové omáčky a medu. Nakonec zelí důkladně posypte zvoleným kořením či bylinkami, solí a pepřem.
Plech s okořeněním zelím vložte do trouby a pečte ho tak dlouho, dokud nebude měkké a jeho okraje lehce opečené. Podávejte ho samotné, s dipem či s jinou vaší oblíbenou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.