Pečené šťavnaté řízky se smetanovým sýrem - postup přípravy
Vyzkoušejte recept na pečené šťavnaté řízky se smetanovým sýrem, které budete mít hotové během chviličky. Servírujte je bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo s hranolky.
Ingredience
Kuřecí prsa omyjte, zbavte je šlach a dalších nejedlých částí. Poté je nakrájejte na filety a jemně je rozklepejte, aby byly rovnoměrně tenké.
Do misky dejte smetanový sýr, prolisovaný česnek, sůl, mletý pepř, oregano a vejce. Smíchejte všechny ingredience do hladké pasty a poté přidejte nasekanou petrželku.
Plech vyložený pečícím papírem či alobalem potřete olejem. Poté na něj rozložte kuřecí filety a rovnoměrně na ně rozetřete připravenou směs.
Plech vložte do předehřáté trouby na 175 °C a kuřecí maso pečte 35 minut nebo dokud nebude mít zlatavou barvu.
Kuřecí řízky vyjměte z trouby a ihned je podávejte s oblíbenou přílohou. Před servírováním je posypte nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.