Pečené zelné závitky s masovou směsí a zeleninovou omáčkou - postup přípravy
Dopřejte si vydatné a zároveň zdravé jídlo například k rodinnému obědu! Pečené zelné závitky s masovou směsí a zeleninovou omáčkou vás skvěle zasytí a také doplní potřebné množství vitamínů. Přípravu zvládnete levou zadní během několika minut.
Ingredience
Začněte tím, že si omyjete čínské zelí a odkrojíte spodní část s košťálem. Jednotlivé listy pak vyskládejte do mísy a přelijte vroucí vodou. Zeleninu nechte napařovat asi čtvrt hodiny.
Také si do jiné menší mísy vsypte syrovou rýži a rovněž spařte vodou (stát nechte 15 minut). Dále si oloupejte cibuli a pokrájejte najemno. Sladkou papriku následně omyjte, očistěte od semínek a nakrájejte na menší kostky. Loupanou mrkev je potřeba nahrubo nastrouhat.
Příprava zeleninové směsi a kompletace zelných závitků
Nyní si k ruce vezměte větší pánev a na ní rozpalte menší množství oleje. Na něm posléze restujte cibulku, sladkou papriku a mrkev. Také přidejte k zelenině prolisovaný česnek, rajčatový protlak, sůl, pepř a pečlivě promíchejte.
Po několika minutách vaření směs odstavte z plotny a rozdělte na dvě poloviny. Jednu z nich vsypte do mísy k hovězímu mletému. Také je potřeba do masové hmoty zakomponovat spařenou a okapanou rýži s jemně nasekanou petrželkou.
Připravenou náplň nakonec nanášejte na měkké zelné listy a dobře zarolujte do závitků.
Dokončování pokrmu a jeho zapékání v troubě
Dále zelné závitky vyskládejte na plech anebo do zapékací misky a pusťte se do přípravy zapékací omáčky. Zbylou druhou polovinu zeleninové směsi (kterou jste ponechali v pánvi) ještě dle potřeby okořeňte solí, pepřem a také přidejte sladkou mletou papriku s vodou a bobkovým listem. Uvařenou omáčku naneste rovnoměrně na zelné závitky a dejte pokrm zapékat do předehřáté trouby na cca 40 minut při teplotě 200 °C. Nezapomeňte také pekáček přikrýt nejprve pečícím papírem a alobalem.
Servírování pečených zelných závitků s masovou směsí
Hotové zelné závitky s masovou směsí vyjměte z trouby a ihned podávejte. Hodit se bude k pokrmu třeba kopeček zakysané smetany. Přejeme vám dobrou chuť.