Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečený bůček se zelím a bramborovým knedlíkem

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Pečený bůček se zelím a bramborovým knedlíkem - postup přípravy

Žádný muž (a často ani žena) neodolá kusu dozlatova vypečeného bůčku s bramborovým knedlíkem a vyladěným zelím. Zkuste osvědčený recept od paní Ilony Šimůnkové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na bramborový knedlík

Na zelí

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Brambory uvařte ve slupce, nechte je zchladnout, oloupejte je a nastrouhejte najemno. Přidejte vejce, olej, sůl a trochu hrubé mouky. Zadělejte hutné těsto, zformujte z něho několik šišek a dejte je uvařit do hrnce s vroucí vodou na 15 až 20 minut.

2. KROK

Bůček osolte, opepřete a okmínujte. Nakrájejte cibule na hrubé proužky, vsypte je na dno pekáče a přidejte k nim na plátky pokrájené stroužky česneku. Na tento základ položte připravený bůček, podlijte ho trochou vody a dejte ho péct při teplotě 180 °C na asi 1,5 hodiny.

3. KROK

Nakonec připravte zelí. Nadrobno nasekanou cibulku zpěňte v kastrůlku spolu s nakrájeným špekem. Zelí slijte z nálevu, vyklopte ho na cibulový základ a pod pokličkou nechte dusit zhruba 5–10 minut, aby cibule pustila šťávu. Změklé zelí zahustěte najemno nastrouhanou syrovou bramborou.

4. KROK

Upečený bůček nakrájejte na plátky a podávejte je spolu s bramborovým knedlíkem a kopečkem zelí, které polijte trochou výpeku z pekáče s masem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů