Pečený králík s jablky, slaninou a rozmarýnem - postup přípravy
Jednoduchý a přitom skvělý recept na šťavnatého králíka plného chuti přesvědčí i ty, kteří nad králíkem už zlomili hůl. Dejte mu ještě jednu šanci a připravte ho podle oblíbeného receptu od paní Marie Audrlické.
Ingredience
Jablka omyjte, rozkrájejte na čtvrtiny a vykrájejte jádřince. Vsypte je do velkého pekáče do rovnoměrné vrstvy. Celého králíka osolte a opepřete a položte ho do pekáče na jablka.
Králíka poklaďte plátky kvalitní slaniny, na ni položte několik snítek čerstvého rozmarýnu, pekáč zakryjte poklicí a vložte ho do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C. Takto ho pečte asi 30 minut. Poté odklopte poklici a pokračujte v pečení nezakrytého králíka, dokud maso nezezlátne, a v průběhu pečení ho přelévejte výpekem. Pokud to bude nutné, podlijte jej trochou vody.
Poté králíka otočte na druhou stranu a zároveň s ním vložte do trouby plech s oloupanými a nakrájenými brambory. Obojí společně pečte doměkka a podávejte.