Pečený zeleninový salát s jogurtovým dresinkem - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci k přípravě lehkého jídla, rychlé svačinky nebo originální přílohy, připravte si pečený zeleninový salát. Je výživný a potěší vás bohatou chutí.
Základ
Dresink
Brokolici omyjte, rozdělte ji na růžičky, vložte do mísy a zalijte ji horkou osolenou vodou. Zeleninu nechte 10 minut namáčet a zpracujte zbytek ingrediencí.
Ve větší míse smíchejte nahrubo nakrájenou cibuli s oloupanou, nakrájenou mrkví a červenou paprikou.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Přidejte oloupané, nakrájené brambory a slitou brokolici. Zeleninu důkladně promíchejte, ochuťte ji solí, pepřem, mletou sladkou paprikou, směsí rozmarýnu, oregana, tymiánu a sušeným česnekem.
Pokrm promíchejte, zalijte olivovým olejem a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobou 20–25 minut. Zatímco se zelenina peče, připravte dresink.
Majonézu smíchejte s řeckým jogurtem, najemno nastrouhanou okurkou, nasekaným koprem, solí a pepřem.
Poznámka: Z okurky předem odkrojte okraje, které nebudete potřebovat.
Pečený zeleninový salát servírujte s připraveným dresinkem.
Tip: Ke každé porci servírujte oblíbené pečivo. Skvěle se k němu hodí opečená bageta.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Frische Rezepte

