Pikantní adžika s česnekem a koriandrem - postup přípravy
Pikantní adžika s koriandrem je výrazná a voňavá omáčka plná zeleniny, bylinek a rozmanitého koření. Skvěle doplní maso, grilovanou zeleninu, těstoviny i sendviče.
Ingredience
Sladké i pálivé papriky důkladně omyjte, zbavte je stopek, semeníků a rozemelte je v mlýnku na maso. Rozemelte také rajčata, zbavená stopek, oloupaný česnek a mrkev.
Poznámka: Každou rozemletou zeleninu vložte do samostatné mísy.
Na rozpáleném oleji smažte česnek 2 minuty, přidejte k němu mrkev s nasekaným koriandrem, směs osolte, ochuťte cukrem, přidejte kuličky pepře s bobkovým listem a pokračujte ve vaření další 2 minuty.
Do směsi vmíchejte rozemletá rajčata s paprikami a ingredience vařte 20 minut. Hotovou pikantní adžiku vložte do sterilizovaných sklenic, které uzavřete a nechte vychladnout dnem vzhůru, pod utěrkou.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: PAZANDA ZAMIRA

