Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pikantní adžika s česnekem a koriandrem

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Pikantní adžika s česnekem a koriandrem - postup přípravy

Pikantní adžika s koriandrem je výrazná a voňavá omáčka plná zeleniny, bylinek a rozmanitého koření. Skvěle doplní maso, grilovanou zeleninu, těstoviny i sendviče.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sladké i pálivé papriky důkladně omyjte, zbavte je stopek, semeníků a rozemelte je v mlýnku na maso. Rozemelte také rajčata, zbavená stopek, oloupaný česnek a mrkev. 

Poznámka: Každou rozemletou zeleninu vložte do samostatné mísy.

2. KROK

Na rozpáleném oleji smažte česnek 2 minuty, přidejte k němu mrkev s nasekaným koriandrem, směs osolte, ochuťte cukrem, přidejte kuličky pepře s bobkovým listem a pokračujte ve vaření další 2 minuty. 

3. KROK

Do směsi vmíchejte rozemletá rajčata s paprikami a ingredience vařte 20 minut. Hotovou pikantní adžiku vložte do sterilizovaných sklenic, které uzavřete a nechte vychladnout dnem vzhůru, pod utěrkou. 

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: PAZANDA ZAMIRA

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů