Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pikantní pesto z česnekových výhonků

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut

Pikantní pesto z česnekových výhonků - postup přípravy

Jednoduché a rychlé pesto z česnekových výhonků je pikantní a výživné. Můžete ho servírovat jako dip, přidat ho do salátů, k těstovinám nebo jím dochutit maso.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Horní část česnekových výhonků s hlavami odřízněte a uchovejte je na jiné použití. Výhonky omyjte a nakrájejte je na menší kousky tak, jak to můžete vidět ve videu níže.

2. KROK

Polovinu množství výhonků rozmixujte na kaši a po chvilce mixování přilijte do mixéru 20 g rostlinného oleje a v mixování pokračujte. Po další chvíli do mixéru vsypte zbytek výhonků, znovu mixujte a nakonec do mixéru přilijte zbytek oleje.

3. KROK

Do směsi vsypte sůl, kyselinu citronovou a mletý pepř. Směs znovu promixujte a pesto z česnekových výhonků naporcujte do libovolných nádob s víčky. 

Tip: Chcete-li předejít riziku znehodnocení pokrmu bakteriemi, pesto skladujte ve sterilizovaných sklenicích.

4. KROK

Poznámka: Pesto uchovávejte na chladném a temném místě. Můžete ho servírovat jako dip nebo ho použít při vaření hlavního jídla. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů