Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pikantní směs z mletého masa s bramborem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Pikantní směs z mletého masa s bramborem - postup přípravy

Pokud máte doma mleté maso a nevíte, jak ho připravit, vyzkoušejte recept podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem a připravte si výbornou pikantní směs. Jako přílohu můžete zvolit pečené brambory.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Na pikantní masovou směs

Na pečené brambory

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Jarní cibulku, rajče, kapii, cibuli a nakládané okurky nakrájejte na menší kostičky. Poté do pánve nalijte olej a nechte ho dostatečně rozehřát.

2. KROK

Do pánve vložte hovězí maso a restujte ho, dokud nebude mít zlatavou barvu. Následně do něj přidejte nakrájenou zeleninu a směs pečlivě promíchejte.

3. KROK

Ke směsi přidejte hovězí bujón nebo sůl, sladkou chilli omáčku, sójovou omáčku, worcesterovou omáčku, pepř, hořčici, sladkou nebo pálivou mletou papriku, sušený tymián a vodu.

4. KROK

Směs promíchejte a maso uvařte do měkka. Brambory omyjte, popřípadě oloupejte a nakrájejte na na měsíčky. Následně je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.

5. KROK

Brambory potřete olejem a poté je dochuťte solí a kmínem. Následně je vložte do předehřáté trouby na teplotu 220 °C a pečte je 25 minut.

6. KROK

Hotovou pikantní směs s pečenými bramborami ihned servírujte. Před podáváním maso můžete ozdobit čerstvými bylinkami.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů