Pikantní směs z mletého masa s bramborem - postup přípravy
Pokud máte doma mleté maso a nevíte, jak ho připravit, vyzkoušejte recept podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem a připravte si výbornou pikantní směs. Jako přílohu můžete zvolit pečené brambory.
Na pikantní masovou směs
Na pečené brambory
Jarní cibulku, rajče, kapii, cibuli a nakládané okurky nakrájejte na menší kostičky. Poté do pánve nalijte olej a nechte ho dostatečně rozehřát.
Do pánve vložte hovězí maso a restujte ho, dokud nebude mít zlatavou barvu. Následně do něj přidejte nakrájenou zeleninu a směs pečlivě promíchejte.
Ke směsi přidejte hovězí bujón nebo sůl, sladkou chilli omáčku, sójovou omáčku, worcesterovou omáčku, pepř, hořčici, sladkou nebo pálivou mletou papriku, sušený tymián a vodu.
Směs promíchejte a maso uvařte do měkka. Brambory omyjte, popřípadě oloupejte a nakrájejte na na měsíčky. Následně je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Brambory potřete olejem a poté je dochuťte solí a kmínem. Následně je vložte do předehřáté trouby na teplotu 220 °C a pečte je 25 minut.
Hotovou pikantní směs s pečenými bramborami ihned servírujte. Před podáváním maso můžete ozdobit čerstvými bylinkami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem