Pikantní utopenci s chilli papričkou - postup přípravy
Hledáte-li rychlý a snadný recept na pikantní utopence, připravte si ten podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Jsou ideální pochoutkou k posezení s přáteli a rodinou.
Základ
Lák
Koření
Nejprve připravte lák. V hrnci smíchejte vodu s octem, kuličkami pepře, novým kořením a bobkovými listy. Přidejte také sůl s cukrem a vše vařte 5 minut.
Poznámka: Po uvaření odstavte lák z tepla a nechte ho volně vychladnout.
Zatímco se lák vaří, nakrájejte špekáčky s chilli papričkou na kolečka a cibuli na proužky. Poté začněte s plněním sterilizované sklenice.
Na dno sklenice vložte několik koleček špekáčku, trochu cibule, pár kuliček pepře a nového koření, několik koleček chilli papričky a pár lístků petrželky. Vše zakryjte další vrstvou špekáčků a tímto způsobem pokračujte, dokud budete mít ingredience.
Poznámka: Vrstvení byste měli zakončit petrželkou.
Do sklenice vlijte vychladlý lák a pevně ji uzavřete.
Poznámka: Utopence můžete konzumovat už po dvou dnech. Vřele ale doporučujeme, nechat je naložené alespoň týden. Čím déle budou naložení, tím lepší získají chuť i konzistenci.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem