Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pikantní utopenci s chilli papričkou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Pikantní utopenci s chilli papričkou - postup přípravy

Hledáte-li rychlý a snadný recept na pikantní utopence, připravte si ten podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Jsou ideální pochoutkou k posezení s přáteli a rodinou.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Základ

Lák

Koření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte lák. V hrnci smíchejte vodu s octem, kuličkami pepře, novým kořením a bobkovými listy. Přidejte také sůl s cukrem a vše vařte 5 minut. 

Poznámka: Po uvaření odstavte lák z tepla a nechte ho volně vychladnout.

2. KROK

Zatímco se lák vaří, nakrájejte špekáčky s chilli papričkou na kolečka a cibuli na proužky. Poté začněte s plněním sterilizované sklenice.

3. KROK

Na dno sklenice vložte několik koleček špekáčku, trochu cibule, pár kuliček pepře a nového koření, několik koleček chilli papričky a pár lístků petrželky. Vše zakryjte další vrstvou špekáčků a tímto způsobem pokračujte, dokud budete mít ingredience.

Poznámka: Vrstvení byste měli zakončit petrželkou.

4. KROK

Do sklenice vlijte vychladlý lák a pevně ji uzavřete. 

Poznámka: Utopence můžete konzumovat už po dvou dnech. Vřele ale doporučujeme, nechat je naložené alespoň týden. Čím déle budou naložení, tím lepší získají chuť i konzistenci.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů