Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškotová roláda se šlehačkou, mascarpone a džemem

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Piškotová roláda se šlehačkou, mascarpone a džemem - postup přípravy

Jednoduchá roláda z piškotového těsta plněná džemem a krémem ze šlehačky a mascarpone udělá parádu jak při setkání s přáteli, tak i jako jednoduché domácí mlsání. Podle receptu od paní Pavly Uvírové ji připravíte bez mrknutí oka.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na krém

Na dohotovení

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vyklepněte čtyři vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte do pevného sněhu a stěrkou do něj jeden po druhém jemně vmíchejte žloutky. Do vaječné směsi přidejte cukr, olej, prášek do pečiva a po částech vmíchejte polohrubou mouku. Výsledné těsto rozetřete do rovnoměrné vrstvy na plech pokrytý pečicím papírem a dejte jej péct dorůžova do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C.

Upečený korpus překlopte na čistý kus pečicího papíru a ten původní z něho sloupněte. Korpus stočte do pevné rolády, kterou zabalte do vlhké utěrky, a nechte jej vychladnout.

2. KROK

Do misky vyklopte mascarpone, zasypejte ho cukrem a vyšlehejte ho do krémové konzistence. Postupně přilévejte plnotučnou smetanu a šlehejte, dokud se všechny ingredience nepropojí do hustého krému.

3. KROK

Korpus na roládu rozbalte z utěrky, celý jej natřete libovolným ovocným džemem a dvěma třetinami připraveného šlehačkového krému. Roládu opět stočte, celý její povrch potřete zbylou třetinou krému, který posypejte strouhaným kokosem, a ozdobte ji kousky čerstvého ovce a jiným zdobením, které máte rádi.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů