Piškotové mini dortíky s ovocným džemem - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci pro dezert, který by rozzářil vaši sváteční tabuli, připravte si piškotové mini dortíky. Jsou nadýchané a zdobené smetanovým krémem.
Těsto
Ovocný džem
Krém
Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do světlé pěny. Přidejte olej a směs mouky s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Mezitím připravte ovocný džem.
Mražené lesní plody vsypte do pánve, kde je smíchejte s vanilkovým a klasickým cukrem. Po 3 minutách vaření, až se cukr rozpustí a ovoce rozmrzne, do pánve přidejte směs vody a kukuřičného škrobu.
Po 5 minutách vaření džem přelijte do mísy, zakryjte ho potravinovou fólií a nechte ho volně chladnout.
Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, fólie by se ho měla přímo dotýkat.
Upečený korpus překlopte na čistý pečicí papír a ten použitý z něj sejměte. Z korpusu vykrojte kolečka o průměru 7 cm, která potřete vychladlým džemem.
Nakonec dezert libovolně ozdobte krémem, který získáte vyšleháním smetanového sýra, smetany a cukru.
Tip: K aplikaci krému použijte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí.
Piškotové mini dortíky servírujte v ozdobných papírových košíčcích, které jim dodají slavnostnější vzhled.
Tip: Než dortíky zkonzumujete, uchovávejte je v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nejlepší recepty
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.