Piškotové řezy s kakaovým krémem - postup přípravy
Piškotové řezy s kakaovým krémem potěší všechny milovníky klasických dezertů. Křupavý základ a jemný krém tvoří skvělou kombinaci, která se hodí i na slavnosti.
Základ
K navlhčení
Krém
Šlehačka
Zdobení
Začněte s přípravou těsta. Vejce vyšlehejte do pěny, do které přidejte cukr, v několika dávkách a za stálého šlehání. Směs šlehejte 10 minut, dokud nevznikne hustá světlá hmota.
Do směsi přidejte vanilkový extrakt, a jakmile se ingredience propojí, do ní ručně vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Těsto vylijte do formy, vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 25–35 minut.
Tip: Zda je těsto hotové, si ověřte pomocí špejle, kterou byste z něj měli vytáhnout čistou.
Vychladlý piškot horizontálně rozkrojte na dvě části a jednu z nich vraťte do formy na pečení, kde ji potřete vodou, smíchanou s alkoholem.
Tip: K navlhčení můžete použít rum nebo alkohol nahradit citronovou šťávou.
Pokračujte s přípravou nadýchaného krému. Želatinu v prášku smíchejte s vroucí vodou, ve které ji nechte rozpustit a směs nechte vychladnout.
Mezitím v hrnci rozpusťte máslo, do kterého vmíchejte cukr s kakaem a lžící vody. Asi po 2 minutách, až se ingredience rozpustí, přidejte želatinu. Směs ostavte z tepla a nechte ji vychladnout.
V samostatné míse vyšlehejte smetanu dotuha a přidejte do ní kakaovou směs, za stálého šlehání. Poté, co se ingredience propojí a vznikne krém, naneste ho na korpus ve formě.
Krém zakryjte druhou částí korpusu a dezert vložte na 30 minut do lednice. Poté korpus také navlhčete vodou s alkoholem a potřete ho šlehačkou, vytvořenou ze smetany a moučkového cukru.
Tip: Aby si šlehačka zachovala svůj tvar a dezert dokonale ozdobila, v závěru do ní vešlehejte ještě kokosovou mouku nebo sušené mléko či ztužovač šlehačky.
Piškotové řezy s kakaovým krémem ozdobte nastrouhanou čokoládou a vložte je na několik hodin do lednice, nejlépe na celou noc.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Sprint Cooking najlepsze ciasta

