
Pizza lasagne - postup přípravy
Lasagne s příchutí pizzy jsou úžasnou kombinací dvou mistrovských děl italské kuchyně. Toto jídlo lze podávat jako netradiční hlavní chod při oslavách nebo setkáních s rodinou a přáteli. Je vydatné, voňavé, chutné a velmi lákavé i na pohled. Věnujte pozornost výběru vhodných těstovin pro lasagne. Musí být vyrobeny výhradně z tvrdé pšenice. Pak bude vaše jídlo velmi chutné.
Ingredience
- lasagne - 12 plátů
- vařená klobása - 450 g
- rajčatová omáčka - 200 g
- mozzarella - 200 g
- ricotta - 200 g
- ostrý salám - 180 g
- paprika - 2 ks
- cibule - 1 ks
- česnek - 4 stroužky
- bazalka - dle chuti
- sůl - dle chuti
Klobásu nakrájejte na kolečka a osmažte ji na pánvi. Na stejné pánvi smažte nakrájenou cibuli a přidejte také nakrájené papriky. Česnek oloupejte a rozdrťte a přidejte ke směsi na pánvi. Nechte krátce opékat a poté přidejte rajčatovou omáčku.
Připravte si vhodný pekáč. Na spodek dejte trochu omáčky a na ně pláty lasagní. Poté na těstoviny navršte masovou směs, dále ricottu a strouhanou mozzarellu. Takto pokračujte ve vrstvení, dokud nespotřebujete všechny ingredience. Na závěr poklaďte povrch lasagní krájeným ostrým salámem a posypte čerstvou bazalkou. Pekáč dejte do vyhřáté trouby a pečte 50 minut při 190 ° C. A máte hotovo.
Můžete servírovat. Ideální je nechat lasagne trochu vychladnout a odležet, budou pak chutnat ještě lépe. Je to velmi vydatné jídlo, proto pamatujte, že porce by měly být spíše menší. Není třeba k lasagním dávat nějakou další přílohu, maximálně se může hodit lehký letní salát.
Lasagne jsou velmi variabilní pokrm – to znamená, že do nich můžete snadno zakomponovat své oblíbené suroviny a výsledek bude vždy skvělý. Pokud například nemáte rádi klobásu, můžete ji snadno nahradit masem nebo třeba vhodným typem zeleniny. V dnešní době se dají snadno připravit i vegetariánské lasagne.