Plněná vepřová roláda s Camembertem - postup přípravy
Plněná vepřová roláda podle Youtube kanálu Vaření s Jančou má bohatou náplň, díky čemu chutná velmi zajímavě. Potěší vás chutný salám či lahodný Camembert.
Ingredience
Maso rozdělte na dvě části, které vyklepejte na dva větší pláty. Z obou stran oba pláty osolte, opepřete a ochuťte grilovacím kořením.
Vejce vyšlehejte a na trošce oleje z nich vytvořte omeletu – smažte ji 2 minuty z každé strany. Následně začněte tvořit náplň rolády.
Na maso položte plátky salámu, na salám položte polovinu omelety a do středu náplně umístěte rozkrojený kus camembertu. Na omeletu můžete položit ještě pár koleček salámu.
Maso zarolujte a roládu položte do připraveného pekáče.
Poznámka: Stejný postup opakujte u druhého masa, které naplňte zbytkem ingrediencí.
Rolády podlijte trochou vody, přiklopte je druhým pekáčem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 45–60 minut. Poté horní pekáč sejměte a rolády pečte dalších 30 minut.
Zatímco se maso peče, připravte si brambory. Oloupejte je, omyjte a vařte je v osolené vodě 15–25 minut, do změknutí. Poté do mísy s rozpáleným olejem vložte cibuli nakrájenou na proužky a smažte ji 4–6 minut dozlatova.
Poznámka: Díky tomuto receptu jste schopni vytvořit až 6 porcí hlavního jídla. Upečenou plněnou vepřovou roládu podávejte nakrájenou na kousky společně s brambory a smaženou cibulí. Pokrm můžete ozdobit čerstvými cherry rajčaty.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou