Plněné kapsy s mletým masem, bylinkami a česnekovým dipem - postup přípravy
V případě, že hledáte tip na zajímavý oběd, který jste ještě nejedli, připravte si plněné kapsy s mletým masem a česnekovým dipem. Recept je jedinečný svou přípravou a také přítomností rozmanitých čerstvých bylinek.
Těsto
Náplň
Dip
Mouku vsypte do mísy a udělejte v ní důlek. Do důlku vsypejte sůl a vlijte do něj vroucí vodu. Ingredience jemně zamíchejte a následně uhněťte těsto. Povrch těsta polijte olejem a znovu hněťte. Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a nechte odstát 15–20 minut.
Tip: Při míchání těsta použijte vařečku, aby vás vroucí voda nepopálila. Těsto pak hněťte rukama.
Zatímco těsto odpočívá, vložte do jiné mísy mleté maso, sůl, pepř a dobře zamíchejte. Nakrájejte si jarní cibulku na asi centimetrové kousky a vsypejte ji k masu. To samé udělejte s petrželkou. Směs zalijte vodou a promíchejte.
Nyní odbalte těsto a rozdělte jej na pět stejných částí. Každou část vyválejte do výšky asi 3 mm. Do středu každého těsta dejte trochu masové směsi a strany těst slepte k sobě tak, aby byla masová směs zcela zakrytá. Hotový masový „bochánek“ poté vyválejte do malé placičky.
Na pánvi rozehřejte tuk a každou plněnou kapsu na něm osmahněte. Smažte z každé strany na mírném ohni po dobu 5–7 minut. Následně kapsy dejte na plech vyložený pečicím papírem a na každou položte malý kousek z 30 g připraveného másla.
Takto připravené plněné kapsy pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut. Zatímco se kapsy pečou, nakrájejte si nadrobno kopr a smíchejte ho v misce se zakysanou smetanou a česnekem. Vznikne vám dip, který podávejte společně s kapsami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker schnell