Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné koblihy se smetanovým krémem

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 18 minut

Plněné koblihy se smetanovým krémem - postup přípravy

Kombinace meruněk a smetanového krému je lahodná a osvěžující. Připravte si plněné koblihy, které jsou zdravější, chutnější a kvalitnější než ty z obchodu.

Ingredience pro:
15 kusů
+ -

Ingredience

Krém

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto na koblihy. Ve větší míse smíchejte mléko se sušeným droždím, cukrem, vejcem a citronovou kůrou. 

Poznámka: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.

2. KROK

Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do směsi mouku se solí a uhněťte těsto, do kterého následně zapracujte změklé máslo. Těsto dále hněťte tak dlouho, dokud nevznikne hladká hmota, z které vytvarujte bochánek. 

3. KROK

Těsto pomažte trochou olejem a přikryjte ho potravinovou fólií, mísou nebo čistou utěrkou. Poté ho nechte 35 minut kynout na teplém místě. 

4. KROK

Z těsta vyválejte plát o výšce 1 cm a vykrojte z něj stejně velká kolečka, která vyskládejte na rovnou plochu. Kolečka zakryjte utěrkou a nechte je kynout 10 minut. 

5. KROK

Tip: K vytvoření koleček můžete použít tvořítko, ale také sklenici nebo hrníček. Ze zbytku těsta vytvořte bochánek, který můžete vyválet a vytvořit z něj další koblihy, nebo ho použít jinak.

6. KROK

Koblihy smažte v rozpáleném oleji z každé strany přibližně 3 minuty, dozlatova. 

Poznámka: Upečené koblihy odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.  

7. KROK

Zatímco koblihy chladnou, připravte krém. Slazenou smetanu vyšlehejte s jogurtem do tuhé hmoty, do které poté vmíchejte nakrájené meruňky. Krém vložte na 15 minut do mrazáku ztuhnout. 

8. KROK

Zatím nakrájejte koblihy horizontálně na polovinu, z nichž jednu naplňte krémem s meruňkami a druhou na krém položte. 

Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. 

9. KROK

Plněné koblihy podávejte posypané moučkovým cukrem. 

Tip: Sladká pochoutka je skvělá ke snídani, ale poslouží také jako dezert k odpolední kávě nebo čaji. 

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: sweet recipes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů