Plněné mističky z mletého masa - postup přípravy
Pokud už vás omrzely tradiční karbanátky či sekaná a rádi byste z mletého masa připravili něco nového, tyto originální plněné „mističky“ vás zaručeně nadchnou. S čerstvým zeleninovým salátem budou vynikající, můžete k nim ale samozřejmě naservírovat i vařené brambory nebo kaši.
Na maso
Na náplň
Na salát
Nakrájejte cibuli na malé kostičky a smíchejte jí s mletým masem. Přidejte strouhanku a vejce. Dle chuti vše osolte, opepřete a použijte vaše oblíbené koření na mleté maso. Přidejte trochu oleje, 70 mililitrů vody a vypracujte homogenní směs. Rozdělte ji na 5 částí. Připravte si 5 porcelánových mističek, vymažte je máslem a podél stěn z mletého masa vytvarujte misku.
Smíchejte vejce s mlékem. Nasekejte jarní cibulku, přidejte ji k vaječné směsi a dle chuti osolte. Do masové mističky dejte trochu nastrouhaného sýra, rozpůlené cherry rajče a nalijte na ně vaječnou směs. Mističky dejte na plech, vložte je do předehřáté trouby na 180 °C a pečte 25 až 30 minut.
Během pečení si natrhejte listový salát, nakrájejte okurku a několik cherry rajčat. Smíchejte olivový olej, sůl, pepř, citronovou šťávu a sójovou omáčku. Nalijte dresing k zelenině, promíchejte a podávejte s pečenou masovou mističkou.