Plněné papriky v rajčatovo-smetanové omáčce - postup přípravy
Z mletého masa, mrkve a rýže můžete udělat skvělou náplň, kterou vložíte do vydlabaných paprikových lusků. Stačí je pak jen povařit v jemné omáčce.
Na papriky
Na omáčku
Vydlabejte z paprik vnitřek, ale lusky nechte vcelku. Cibuli nakrájejte na kostičky a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Dejte cibuli smažit na troše oleje na pánev. Po 1 minutě přidejte mrkev a smažte další 2 minuty. Poté přidejte mleté maso a smažte 3 minuty.
Propláchněte rýži a dejte ji na pánev. Přidejte bobkový list, sladkou papriku, pepř, sůl a přilijte vodu. Přiveďte vše k varu a na slabém plameni vařte pod poklicí 10 minut. Pak směsí naplňte vydlabané lusky a vložte je do většího hrnce.
Nastrouhejte rajčata, slupky ale nepoužívejte. (Můžete je nasušit, pomlít a použít jako koření). Dejte je do rendlíku, přidejte zakysanou smetanu, sůl, cukr a vodu a vše povařte.
Nalijte směs do hrnce na papriky a přilijte vodu, aby byly lusky potopené. Přiklopte hrnec poklicí a vařte je na mírném plameni po dobu 30 minut. Poté můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Щи да Каша