Plněné šišky z mletého masa s houbami - postup přípravy
Připravte si plněné šišky z mletého masa, plné bohaté chuti a šťávy. Součástí receptu je příprava houbové omáčky, která dodává pokrmu zajímavou zemitou chuť.
Základ
Na obalení
Náplň
Příloha
Omáčka
Zdobení
Mleté maso smíchejte s vejcem, strouhankou, solí a pepřem. Jakmile se ingredience propojí, odložte směs bokem a začněte s přípravou náplně.
Poznámka: Z jakého druhu masa bude mleté maso, je čistě na vás. Skvěle chutná mix hovězího a vepřového masa.
Na proužky nakrájejte slaninu, kterou smažte na rozpáleném oleji 2 minuty. Poté k ní přidejte proužky cibule a pokračujte ve smažení další 2 minuty.
Do směsi přidejte nakrájené nakládané okurky, hořčici, sůl a černý pepř. Ingredience důkladně promíchejte a smažte je ještě 2 minuty. Poté směs přendejte do misky a odložte ji bokem.
Následně připravte přílohu. Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky, které vařte v osolené vodě 15–20 minut. Mezitím vytvořte šišky z masa.
Poznámka: Doba vaření je závislá na vlastnostech vašeho sporáku. Brambory by měly být uvařené doměkka.
Z mletého masa vytvořte placku velikosti dlaně a do jejího středu vložte trochu náplně. Okraje masové placky zahněte směrem do středu a vytvořte šišku. Postup opakujte také u zbytku ingrediencí.
Plněné šišky z mletého masa obalte ve strouhance a smažte je 2–3 minuty, ze všech stran. Jakmile se maso zatáhne, přendejte šišky do formy na pečení a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Zatímco se maso peče, nakrájejte cibuli nadrobno a žampiony na plátky. Cibuli smažte 2 minuty na rozpáleném oleji, poté k ní přidejte houby a pokračujte ve smažení 10 minut. Směs následně ochuťte solí, pepřem a zaprašte moukou.
Ingredience promíchejte a zalijte je vodou. Omáčku vařte 5 minut, na mírném ohni a poté ji odstavte z tepla. Uvařené brambory sceďte, přidejte k nim máslo, sůl, mléko a rozšťouchejte je.
Poznámka: Plněné šišky z mletého masa servírujte se šťouchanými bramborami a houbovou omáčkou. Každou porci můžete ozdobit trochou nasekaného kopru.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker schnell