Plněné toasty z pánve s vaječnou omeletou - postup přípravy
Čím jiným překvapit při ranní snídani do postele než skvělým pokrmem, který dá základ na celý den. Toasty a vajíčka jsou jasnou volbou, chuťovou extázi posílí čerstvá šalotka i petrželka nebo jarní cibulka, která dodá i potřebné vitamíny pro posílení imunity. Výtečné toasty zabalené ve vaječné omeletě zvládne nadto připravit úplně každý!
Ingredience
Překvapení v podobě snídaně do postele zvládne úplně každý, stačí si připravit dostatečně velkou mísu. Do té rozklepněte čtyři čerstvá vajíčka, jemně osolte a opepřete a vyšlehejte za pomoci šlehací metličky do hladka. Nyní oloupejte šalotku a jednu polovinu opatrně nakrájejte nadrobno. Čerstvou petrželku omyjte a nakrájejte také na tenké proužky. Šalotku i petrželku přidejte do misky s rozšlehanými vajíčky.
Mezitím na pánvi rozehřejte máslo a opečte plátky toastového chleba z obou stran dozlatova. Omyté rajče nakrájejte na tenké plátky. Stonky jarní cibulky opláchněte ve studené vodě a nakrájejte nadrobno. Rozehřejte na pánvi máslo a po rozpálení do ní vylijte vaječnou směs. Doprostřed pánve položte dva plátky opečeného toastového chleba vedle sebe.
Po osmahnutí z jedné strany otočte omeletu včetně toastových chlebů. Povrch potřete rajčatovou omáčkou a na ni rozprostřete plátky čedaru, poté dozdobte nakrájenými rajčaty a posypte jarní cibulkou. Přehněte horní a dolní okraje směrem dovnitř a vršek přikryjte zbývajícími dvěma plátky toastového chleba.
Vznikne tak toast naplněný vaječnou omeletou. Rozkrojte na dva kusy a můžete podávat s čerstvou sezónní zeleninou.