Plněné vepřové mini roládky s houbami a zeleninou - postup přípravy
Plněné vepřové mini roládky jsou křehké a šťavnaté díky chuťově rozmanité náplni. Nechcete-li trávit mnoho času v kuchyni, neváhejte vyzkoušet tento rychlý recept.
Ingredience
Žampionová náplň
Zeleninová náplň
Vaječná náplň
Na posypání
Vepřové maso nakrájejte na plátky o šířce 1,5–2 cm. Každý plátek nařežte horizontálně ve středu a řežte dál tak, abyste z masa vytvořili větší plát tak, jak je to ukázáno ve videu níže.
Pláty masa přikryjte potravinovou fólií a jemně je vyklepejte.
Poznámka: Fólie minimalizuje riziko porušení struktury masa a odstřikování šťávy po okolí.
Nyní si připravte směs koření, kterou maso ochutíte. V míse smíchejte sušený česnek, sladkou mletou papriku, pepř, oregano a chilli. Maso osolte a ochuťte kořenící směsí z obou stran.
Teď si připravte žampionovou náplň. Žampiony omyjte a nakrájejte na plátky. Nadrobno nakrájejte cibuli a na pánvi s rozpáleným olejem ji smažte 2–3 minuty. Poté k ní přidejte houby a vše smažte další 4 minuty.
Směs ochuťte solí, pepřem a odstavte ji z tepla. Nyní se pusťte do přípravy zeleninové náplně. Cibuli nakrájejte nadrobno, stejně jako rajče. Nakonec vytvořte vaječnou náplň.
Nahrubo nastrouhejte dvě uvařená vejce a v míse je smíchejte s nastrouhaným sýrem, majonézou, solí a nasekaným koprem. Směsi potřete každý plát masa, posypte ji cibulí, rajčetem a rozprostřete na ni houbovou náplň.
Plát masa zarolujte a uložte ho do zapékací mísy, kterou jste vymazali trochou oleje. Mísu zakryjte alobalem a plněné vepřové mini roládky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut.
Poznámka: Tento postup opakujte i u dalších plátů masa.
Zatímco se maso peče, nahrubo nastrouhejte čedar a nakrájejte na proužky červenou papriku.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Po upečení maso posypte nastrouhaným čedarem a proužky papriky. Mísu už alobalem nezakrývejte a pokrm pečte dalších 20 minut.
Tip: Plněné vepřové mini roládky servírujte se salátem a oblíbenou přílohou, jako jsou například brambory, nebo hranolky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Oblíbené recepty