Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné vepřové závitky s anglickou slaninou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 98 minut

Plněné vepřové závitky s anglickou slaninou - postup přípravy

Připravte si rychlý oběd se šťavnatým masem s bohatou náplní, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou. Recept je snadný a vhodný i pro ty, kteří s vařením teprve začínají.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Příloha

K zahuštění

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso jemně naklepejte a z obou stran ho ochuťte pepřem a Grilovacím kořením. 

Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí. 

2. KROK

Maso pokryjte plátkem slaniny, na který položte čtvrtku rajčete se čtvrtkou jarní cibulky, kterou do slaniny zabalte a maso zarolujte. Okraje rolády z masa zafixujte párátky. 

Poznámka: Stejný postup opakujte u dalších ingrediencí. 

3. KROK

Na rozpáleném oleji smažte, 2–3 minuty, nadrobno nakrájenou cibuli, na kterou poté položte závitky, které opékejte 5 minut ze všech stran. Do hrnce vlijte trochu vývaru, aby byly závitky do poloviny ponořené, a pokrm duste 1,5 hodiny pod pokličkou. 

Tip: Místo vývaru můžete použít čistou vodu. 

4. KROK

Mezitím uvařte jasmínovou rýži. Vložte ji do rýžovaru, zalijte ji vodou a ochuťte Grilovacím kořením. 

Tip: Nemáte-li k dispozici rýžovar, uvařte rýži klasicky na sporáku v hrnci. V takovém případě se řiďte pokyny pro přípravu pokrmu, které najdete na obalu konkrétního produktu.

5. KROK

Po hodině a půl závitky z hrnce vyjměte a omáčku zahustěte moukou rozmíchanou ve vodě. Omáčku vařte 10 minut, aby byl pokrm lépe stravitelný. Je-li to nutné, můžete omáčku dochutit trochou Grilovacího koření. 

6. KROK

Tip: Pro vytvoření zahušťovací směsi platí obecné pravidlo – použít mouku s vodou v poměru 1:1.

7. KROK

Plněné vepřové závitky servírujte s jasmínovou rýží a omáčkou. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit několika proužky rajčat.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů