Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plovdivské kostky s těstovinami

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Plovdivské kostky s těstovinami - postup přípravy

Z vepřového masa lze udělat skvělé kostky s vynikající omáčkou, která je jemně mírně pikantní po ostrém kečupu. Recept na ně nám poskytl kanál Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Vepřové maso, lze použít například pečeni, nakrájejte na kostky a cibuli na kostičky. Dejte do hrnce trochu oleje a na něm nechte smažit cibuli, dokud nezesklovatí. Mezitím si osolte a opepřete maso a pak ho dejte k cibuli a orestujte. Pak přidejte červenou papriku, ostrý kečup a prolisovaný česnek.

2. KROK

Podlijte směs horkou vodou, dobře promíchejte a nechte ji pod poklicí asi hodinu dusit, dokud nebude maso měkké. V případě potřeby zamíchejte a dolijte vodou. Během dušení si podle návodu uvařte těstoviny. Po změknutí masa omáčku zahustěte polohrubou moukou s trochou vody a nechte 10 minut provařit. Dle chuti dosolte. Hotové maso s omáčkou podávejte s těstovinami.

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů