Plovdivské kostky s těstovinami - postup přípravy
Z vepřového masa lze udělat skvělé kostky s vynikající omáčkou, která je jemně mírně pikantní po ostrém kečupu. Recept na ně nám poskytl kanál Vaření s Jančou.
Ingredience
Vepřové maso, lze použít například pečeni, nakrájejte na kostky a cibuli na kostičky. Dejte do hrnce trochu oleje a na něm nechte smažit cibuli, dokud nezesklovatí. Mezitím si osolte a opepřete maso a pak ho dejte k cibuli a orestujte. Pak přidejte červenou papriku, ostrý kečup a prolisovaný česnek.
Podlijte směs horkou vodou, dobře promíchejte a nechte ji pod poklicí asi hodinu dusit, dokud nebude maso měkké. V případě potřeby zamíchejte a dolijte vodou. Během dušení si podle návodu uvařte těstoviny. Po změknutí masa omáčku zahustěte polohrubou moukou s trochou vody a nechte 10 minut provařit. Dle chuti dosolte. Hotové maso s omáčkou podávejte s těstovinami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.