Poctivá gulášová polévka - postup přípravy
Bez ohledu na místo a denní či roční dobu, poctivou domácí gulášovou polévku nelze nahradit ničím jiným na světě. Připravte si ji podle osvědčeného receptu od paní Jaroslavy Slavíkové.
Ingredience
Oloupanou cibuli nasekejte nadrobno a na oleji nebo sádle ji nechte v hrnci osmahnout dorůžova. Přidejte mleté maso, které během opékání vařečkou „rozbijte“ na maličké kousky, aby se nevytvořily velké hrudky. Podle chuti maso osolte, opepřete, přidejte trochu kmínu a červenou papriku, kterou s masem trochu orestujte a bez ustání míchejte, aby se paprika nepřipálila a nezhořkla. Základ zaprašte hladkou moukou, nechte krátce opéct a za intenzivního míchání vše zalijte horkou vodou nebo vývarem.
Oškrábejte brambory, nakrájejte je na menší kostky a přihoďte je do hrnce s polévkou. Přisypejte majoránku a vařte, dokud brambory úplně nezměknou. Úplně nakonec polévku dochuťte prolisovaným česnekem, odstavte ze sporáku a podávejte.