Polévka s česnekovými rolkami - postup přípravy
Česnekovou polévku známe všichni velmi dobře. Je to první pomoc při nachlazení, ale také skvělé jídlo, když je venku zima, sychravo a nevlídnou. Pěkně horká česnečka dokáže vždycky zvednout náladu a příjemně zahřát. Tento recept je ale přeci jen něčím speciální, kromě tradičního postupu totiž slibuje ještě recept na česnekové rolky, které výsledný pokrm dotáhnou k dokonalosti. Vyzkoušejte tento inovovaný recept i vy.
Ingredience
Rolky
Nalijte vodu do hrnce a přidejte hovězí maso a sůl. Vše dejte na sporák a při nízké teplotě vařte po dobu asi dvou hodin. Během tohoto času pravidelně odstraňujte z povrchu tekutiny vzniklou pěnu.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Mrkve také oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Do hrnce nalijte rostlinný olej a osmažte na něm cibuli dozlatova. Přidejte mrkev a vše spolu smažte, dokud mrkev nebude měkká.
V misce rozšlehejte vejce a podle chuti je osolte. Do vajec postupně přisypávejte hladkou mouku a postupně hněťte v měkké a vláčné těsto. Jakmile bude hezky homogenní a dobře propracované, rozválejte jej na tenkou placku a tu nechte bokem odpočívat.
Mezitím si v pánvi připravte rozpuštěné máslo, do kterého přidejte nasekaný česnek. Výslednou směs rozetřete na připravenou vrstvu těsta. Zaviňte do válečku a nakrájejte na menší kolečka.
Rýži dejte do vroucího vývaru, promíchejte a přiveďte k varu. Poté vložte kousky nakrájeného těsta s česnekem a počkejte, než vyplavou na povrch. Tak je jasné, že jsou hotové. Dochuťte solí, pepřem a provensálskými bylinkami. Hotovou polévku můžete ihned podávat.